Ikomm Allegro

Ikomm Allegro

Ikomm Allegro

Godt på vei med Microsoft Azure

Flytting til «sky» begynner å bli en kjent terminologi. 

I bunn og grunn handler det om å gi større fleksibilitet og økt sikkerhet rundt data og tjenestestyring med fremtidsrettet teknologi. 

Ikomm sin Allegro-plattform er basert på Microsoft Azure, og har de beste forutsetninger for å være en god støtte for framtidsrettet privat og offentlig tjenesteproduksjon. 

Ikomm er selvfølgelig ikke ukjente med sky, da vi har levert skytjenester til våre kunder siden 2015. 

Flere av våre nyere kunder får allerede sine tjenester levert 100 % fra skyen. 

Nå er vi godt i gang med å flytte våre resterende kunder over til vår skyløsning også, og vi er i rute til å bli ferdig i 2024. 

Azure er Microsoft sin plattform for skytjenester, og er et univers av ulike tjenester. 

Mange bedrifter foretrekker Azure-tjenesten fordi den er skalerbar, sikker og fleksibel. I tillegg betaler man kun for det man faktisk bruker. 

Hvordan leverer Ikomm sine sky-tjenester?

Noen vanlige spørsmål og svar.

Hvor driftes deres skyløsning?

Ikomm leverer alle tjenester fra Microsofts Azure-datasentre i Norge. Primært brukes Microsoft Norway, East, plassert i Oslo.

 

Hvorfor Allegro?

At løsningen har fått navnet Allegro er litt tilfeldig, men skyldes at vi har noen musikalsk anlagte nøkkelpersoner i dette prosjektet. Allegro henspeiler til den dynamiske naturen i slike skyløsninger, der man hele tiden skalerer opp og ned etter behov, istedenfor å hele tiden passe på å ha nok infrastruktur til å dekke maksbelastningen. 

Tilbyr dere hybridløsninger?

Ja, i overgangsperioden drifter vi tjenester både fra Ikomms egne datasenter på Lillehammer, og fra Ikomm Allegro-løsningen. På sikt ser vi for oss at nesten alt vil driftes fra Allegro-plattformen, men det at vi like enkelt kan tilby begge deler gjør at man kan ta ting i riktig tempo. 

Hva gjør dere med nye kunder?

Vi ønsker å etablere nye kunder rett i skyen direkte, da det blir enklere og billigere for alle parter. 

Hva er egentlig Microsoft Azure?

For de som ikke vet det, så er Azure Microsofts store skysatsing. Her skaper de en trygg digital plattform for fremtiden, som kommer til å kunne dekke både gamle, og alle nye behov. Med fire datasentre i Norge, og mer enn 150 datasentre over hele verden, er Microsoft ledende på området. Azure har et stort antall ferdige tjenester som du kan ta i bruk på en enkel måte, uten å investere i dyr maskinvare. Tjenesteutvalget øker stadig, og dekker allerede i dag alt fra enkle web-servicer, til komplette, kundetilpassede servere for avanserte fagapplikasjoner.

Er Ikomm partner med Microsoft?

Ikomm er direkte partner med Microsoft, og vi er Kundens førstelinje for å koordinere alle henvendelser knyttet til tjenesteproduksjon, sikkerhet, integrasjon, utvikling, eller feilhåndtering.

Hvorfor velger Ikomm
Microsoft Azure?

Enkelt

Trygt

Smart

Har du spørsmål om Ikomm Allegro? Ta kontakt med:

Steffen Pettersen - Direktør Kundesuksess

steffen.pettersen@ikomm.no