Ikomm Academy

Ikomm Academy

Ikomm Academy

Talent finnes overalt for den som leter.

Vi har alltid tatt vårt samfunnsansvar på alvor, og for oss er det en selvfølge å tørre å gi folk en sjanse. Med Ikomm Academy ønsker vi å bevise vår hypotese om at det sitter veldig mange gode IT-hoder rundt omkring, men som av ulike årsaker ikke har de papirene som kvalifiserer til arbeid.

I 2018 hadde vi samtaler med det lokale NAV-kontoret i Lillehammer, og våren 2019 hilste vi det aller første kullet med kandidater velkommen til oppstart i det vi kaller "Ikomm Academy". Et åtte måneders fulltids kursprogram der motiverte kandidater får anledning til å ta syvmilssteg i moderne kodekunst ved å kombinere teori, trening og praksis.

Det har vist seg å være en ekte vinneroppskrift.

Alle kandidatene som fullførte første kurs, fikk jobb rett etterpå. To av dem hos oss.

Kurs nummer to ble gjennomført i samarbeid med Eidsiva Bredbånd og Norkart vinteren, i den krevende covid-våren i 2021.

Det gikk bra det også.

Og i 2022 gjennomførte vi den tredje og foreløpig siste runden av Ikomm Academy, og kanskje også den beste til nå. Vi lærte veldig mye av den første runden med Academy, mens i den andre runden ble vi litt begrenset av smittevern og andre forutsetninger, så vi hadde store forventninger til denne tredje runden. Det ble kronet av et besøk av selveste statsministeren, som kom for å hilse på både deltakere og mentorer, og det ble et fint besøk. Alle de som fullførte runden i 2022, fikk jobbtilbud som utviklere, både hos oss og hos våre samarbeidspartnere i Norkart og Eidsiva Bredbånd.
I 2023 gjorde vi det samme for IT-driftsfaget, både i Lillehammer og i Askim.
Totalt har ca. 30 deltakere startet på Ikomm Academy, hvorav 17 av disse har fullført hele det krevende programmet. Av disse er de fleste i jobb i IT-bransjen i dag.

Ofte Stilte Spørsmål (ikomm.no) har vi samlet en del svar på de spørsmålene vi får oftest om Ikomm Academy.

Sammen med NAV og andre samarbeidspartnere er vi stolte av å kunne vise med handling hvilke muligheter som ligger i det å tenke kreativt, for å få folk ut i arbeid.